Obsługa klienta: +48 607 678 579
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Obsługa klienta: +48 607 678 579
Cztery Pory Miodu

Miód jesienny nawłociowy

Przejdź do sekcji Opinie

Prawdziwy rarytas wśród miodów

Przejdź do pełnego opisu
Cena 37,90 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz 1000 g Brak 430 g 280 g
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu:

Opis

Miód nawłociowy powstaje z nektaru nawłoci, rośliny znanej ze swych właściwości leczniczych. Jest trudniejszy do pozyskania w porównaniu z innymi miodami, przez co cieszy się szczególnym uznaniem. Ma pozytywny wpływ na zdrowie (między innymi na kondycję kości), a także na wygląd skóry.

 

Miód nawłociowy jest źródłem flawonoidów (rutyny i kwercetyny), witamin z grupy B, witaminy C, substancji ślazowych, polifenoli, wapnia, magnezu, żelaza i wielu innych składników odżywczych.

 

Właściwości zdrowotne miodu nawłociowego:

- posiada silne właściwości antybiotyczne

- przeciwdziała powstawaniu kamieni nerkowych

- wspomaga trawienie oraz odtruwanie organizmu

- ma dobroczynne działanie na układ moczowy

- regularnie spożywany wpływa na lepsze ujędrnienie i zdrowszy wygląd skóry

- wzmacnia odporność

- wspomaga regenerację przemęczonego organizmu i redukuje stres

 

Z powodu dość krótkiej krystalizacji (najczęściej do kilku tygodni) zazwyczaj można go spotkać w formie stałej. Może być słodkim i zdrowym dodatkiem do pieczywa, przestudzonej herbaty, czy naleśników.

 

Miód nawłociowy dzięki swoim licznym dobroczynnym działaniom zyskuje coraz większą popularność. Wyjątkowy i wyrazisty smak w połączeniu z pozytywnym wpływem na zdrowie czyni ten miód prawdziwym rarytasem.

 

Nasze miody to produkty w 100% naturalne, powstałe z troską o pszczoły i przyrodę, co przekłada się na wysoką jakość. Miód nawłociowy z naszej pasieki zdobył Złoty Medal na międzynarodowym konkursie miodów pszczelarskich Honey Madness Cup 2024 oraz został wyróżniony Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego jako Produkt Roku 2023.

 

Smak – dość słodki, wyczuwalna kwaskowatość, możliwa delikatna nuta goryczki

Barwa – żółta lub złota w formie płynnej, po krystalizacji jest delikatnie jaśniejsza

Aromat – kwaskowy, przypominający cytrynę, możliwa ziołowa nuta

Przechowywanie – w suchym, chłodnym (optymalna temp. 18°C) i zacienionym miejscu

Region zbioru – doliny rzek: Liwiec, Wkra, Rządza

Opinie

5.00
Liczba ocen: 2
Oceń i opisz

Arek

lepszy niż manuka ;o)

M. A. Tyc

Obok gryczanego to mój ulubiony miód. Wyraźny posmak cytryny wyróżnia go spośród innych miodów i czyni bardzo atrakcyjnym. Szkoda, że tak mało osób zna ten smak ze względu na małą dostępność na rynku.